Vloerenconcurrent.com maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw winkelervaring kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze webshop gaat u hiermee akkoord.
0

Er zijn Producten in uw offerte

Totaal prijs

Verder met winkelen Naar offertedetails

Tropische hardhouten vloer: slijtvast en sfeervol

Zolang mogelijk van een tropische hardhouten vloer genieten, dat is één kenmerk wat deze houten vloer siert. Onze tropische hardhouten vloeren zijn stuk voor stuk uniek en warm van kleur. Geschikt voor iedere woonkamer, slaapkamer, kantoorruimte en keuken. Bekijk eens onze diverse collecties en ontdek de hardhouten vloer die bij u past.

Tropische hardhoutvloeren Tropische hardhoutvloeren

Voordelen van een Tropisch hardhouten vloer

Hoe harder een houten vloer is, hoe langer de vloer logischerwijs meegaat. De duurzaamheid en slijtvastheid ligt bij een tropisch hardhouten vloer veel hoger dan bij bijvoorbeeld een Europese eiken of grenen vloer. Wilt u een graag een houten vloer in de woonkamer of slaapkamer, dan is een tropische hardhouten vloer een goede keus. De vloer geeft heel veel sfeer – wat wil je met natuurlijk hout in huis – en blijft daarnaast lang op zijn plek liggen. Mits de hardhouten vloer natuurlijk juist behandeld en schoongemaakt wordt.

Tropische hardhouten vloer en keurmerken

Tropisch hardhouten vloeren worden vaak geassocieerd met onverantwoord bosbeheer. En dat is niet zo gek, want heel veel houten vloeren komen uit de tropische gebieden waar met een hoge snelheid bomen worden gekapt. Gelukkig zijn vrijwel al onze tropische hardhouten vloeren voorzien van een FSC keurmerk.

Het FSC keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Op een verantwoorde wijze worden de bossen beheerd. Hierbij wordt rekening gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Dit is belangrijk, omdat mensen en dieren afhankelijk zijn van de prachtige bossen. Gelukkig weet u dankzij het FSC keurmerk zeker dat uw tropische hardhouten vloer op een verantwoorde wijze is gekapt.

Moet ik de houten vloer lijmen of zwevend leggen?

Tropische hardhouten vloeren zijn ongeschikt om zwevend te leggen, vanwege de enorme krachten en spanningen die in deze soorten hardhout kunnen voorkomen. Wij adviseren dan altijd om de houten vloer te verlijmen op een vaste ondergrond. Alle tropische houtsoorten worden onbewerkt of bewerkt afgeleverd. De meest voorkomende afwerking is olie of lak. Omdat hout een natuurproduct is, wijzen wij erop dat er altijd noesten en spint in kan voorkomen. Dit maakt de vloer tot een unieke houten vloer.

Diverse merken houten vloeren

De ene tropische hardhouten vloer is de andere tropische hardhouten vloer niet. In ons assortiment vindt u diverse vloeren in diverse stijlen. Van donker tot licht, van houten visgraat vloer tot een houten stroken vloer. Sterker nog, wij verkopen óók Montinique pvcTherdex pvc én MOSO bamboe vloeren.

Vloer kopen? Bij Vloerenconcurrent.com bent u aan het juiste adres voor de volgende tropische hardhoutsoorten:

 •  - Cuchi
 •  - Lapachó
 •  - Tajibo
 •  - Sirari
 •  - Ybyraró
 •  - Curupau
 •  - Tarara Amarillo
 •  - Tarara Colorado
 •  - Oak distressed visgraat
 •  - Oak Triplank
 •  - Oak Indian Smoked

Professioneel advies nodig voor de parketvloer? Wij delen graag onze kennis en ervaring met onze (nieuwe) klanten, vraag gerust om advies bij het kopen van uw tropische parketvloer.

✅ Voordelige prijzen

✅ Persoonlijk advies op locatie

✅ Vakkundige legservice

> Beautifloor parket kopen? Wij verkopen diverse parketmerken, maar ook parket accessoires. Handig voor het leggen van uw vloer.

Scroll