Vloerenconcurrent.com maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw winkelervaring kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze webshop gaat u hiermee akkoord.
0

Er zijn Producten in uw offerte

Totaal prijs

Verder met winkelen Naar offertedetails
Check Meer dan 15 jaar ervaring
Star Professioneel advies
Delivery Truck Scherpe prijzen, snelle levering
0
... 0
Winkelwagen is leeg.

Egaline gietvloer: Low budget of premium

Overweegt u egaline als afwerkvloer? Geen verkeerde keuze. Met een gietvloer van egaline creëert u een strakke industriële look. Eén die zó weggelopen lijkt te zijn uit een design woonmagazine. Voor eenzelfde vloer bestelt u egalineproducten bij ons of doe een offerteaanvraag voor een designvloer met naadloze afwerking.

Vul nu het contactformulier in en ontdek wat de kosten zijn voor een egaline gietvloer!

 

 

Wat is een egaline gietvloer?

Egalinevloeren zijn vloeren gemaakt van een combinatie van kunsthars en cement. Deze vloeren zijn zelf nivellerend, ofwel, de vloeren vlakken vanzelf uit. Uiteraard heeft het middel hier wel wat begeleiding bij nodig. Zeker wanneer egaline wordt geplaatst op ondergronden die op sommige plaatsen licht hellend zijn. Vaak wordt egaline gebruikt als middel om vloeren uit te vlakken zodat deze klaar zijn voor hun afwerklaag van kurk, vinyl of pvc vloeren. Voor dit doel heeft u een dikte nodig van 1 tot 6 mm, afhankelijk van het hoogteverschil. Naast het glad maken van de ondergrond voor verdere afwerking, kan een egaline gietvloer ook als afwerkvloer. De egalisatie wordt dan de vloer zelf.

Voordelen van een egaline gietvloer

Meer sfeer aan uw bedrijf of woning? Zo geregeld met een egaline gietvloer. Na één dag drogen, kan de egalinevloer al gelakt worden. Het resultaat is een strakke vloerafwerking, die er niet alleen esthetisch en stijlvol uitziet, maar ook modern. Zelfs een tikkeltje industrieel. Maar de betonlook alleen is niet het enige voordeel van een gietvloer van egaline. Ook:

 •  - Is deze eindvloer slijt- en krasvast
 •  - Is de egaline gietvloer stofvrij onderhoudsvriendelijk
 •  - Is de vloer geschikt voor vloerverwarming
 •  - Is deze ondergrond naadloos en vloeistofdicht
 •  - Kan deze vloer goed tegen uv-licht
 •  - Is de gietvloer van egaline bestendig tegen chemicaliën (behalve de lak)

Toepassing van egaline vloeren

Wanneer u een egaline gietvloer overweegt, is het belangrijk om rekening te houden met de hechting van dit middel. Vette of vuile vloeren staan een goede hechting van egaline in de weg. Evenals vloeren die niet trek- en drukvast zijn. Zorg er daarom voor dat de ondergrond schoon is en vrij van stof of loszittende onderdelen als restjes tapijt. Hierna kan de fraai en strakke afwerking met de egaline gietvloer bewerkstelligd worden. Wil je een vloer met egaline met een decoratieve kleur. Kies dan voor Eurocol Floorcolouring voor een unieke betonlook met mooie kleurschakeringen in wit- of zwart tinten. Deze afwerking kunt u overal in huis toepassen. Denk aan:

 •  - De slaapkamer
 •  - De woonkamer
 •  - De hal
 •  - De hobbyruimte
 •  - De keuken

Kies uit verschillende kwaliteitsniveaus

Een goede voorbereiding voor de egalisatie van de vloer vormt de basis voor een goed einderesultaat. Bestel daarom bij ons de producten die u nodig heeft voor uw klus. Egaline aanbrengen kunt u zelf. Door het zelf nivellerend vermogen komt de egaline gietvloer met wat begeleiding op de juiste plekken. Wilt u de klus liever uitbesteden? Dan gelden de volgende tarieven:

 1. Budget egaliseren vanaf € 14,95 p/m2
  We egaliseren uw vloer inclusief primer zo dat deze is geschikt voor het aanbrengen van een eindvloer. De laagdikte die we hiervoor gebruiken is 3 tot 4 mm.
 2. Classic egaliseren op kleur exclusief lak vanaf € 38,- p/m2
  Bij deze optie kiest u voor Floorcolouring. Hierdoor ontstaat een strakke look met pigment in één. U kunt kiezen uit zwarte en witte pigmenttinten die naar wens licht of zwaar gemêleerd worden aangebracht. U zult de vloer voor een fraaie afwerking zelf moeten aflakken. Wel brengen we primer en vochtbescherming aan.
 3. Premium egaliseren op kleur inclusief lak vanaf € 59,95 p/m2
  Bij deze optie kiest u voor volledige ontzorging. Wij zorgen voor een strakke betonlookvloer met zwarte en witte pigmenttinten die naar wens licht of zwaar gemêleerd worden aangebracht. Wij primen en brengen een vochtscherm aan. Ook het lakken kunt u aan ons overlaten.

 

Let op, deze kwaliteitsniveau's kunt u aangeven in het contactformulier. Bent u benieuwd naar de kosten van meerdere kwaliteitsniveaus, geef dit dan aan als opmerking. Dan maken wij meerdere offertes voor u op.

Scroll