Vloerenconcurrent.com maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw winkelervaring kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze webshop gaat u hiermee akkoord.
0

Er zijn Producten in uw offerte

Totaal prijs

Verder met winkelen Naar offertedetails

Eurocol floorcolouring: doe-het-zelf gietvloer!

Het is inmiddels een razendpopulaire woontrend: gietvloeren! Op deze pagina vindt u alle producten die nodig zijn voor floorcolouring. Scrol naar beneden voor het uitgebreide gietvloer stappenplan en ons deskundig advies over de doe het zelf gietvloer.

Floorcolouring (Gietvloer)

Floorcolouring: voor de perfecte gietvloer

Na wat rondsnuffelen op internet bent u razend enthousiast geworden over deze prachtige vloer. En het mooie is: de gietvloer met betonlook staat zowel goed in de slaapkamer als in de woonkamer, keuken of badkamer.

Bent u op zoek naar een doe-het-zelf gietvloer? De doe-het-zelf gietvloer van Forbo - Eurocol Floorcolouring - is een ideaal egalisatiemiddel en betonlook-vloerafwerking in één. Zo creëert u eenvoudig de industriële uitstraling in huis.

Hoe werkt een doe het zelf gietvloer?

De vloer egaliseren en dan direct in de gewenste kleur, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is niets minder waar. Met Eurocol Floorcolouring kunt u eenvoudig een egale betonlook gietvloer creëren.

Hoe kunt u zelf een gietvloer leggen? Door de producten van Forbo Floorcolouring te mengen. Het product Forbo 390 FloorColouring kleurpigment wordt gemixt met het egalisatiemiddel 990 Europlan Direct of 920 Europlan Alphy. De 390 FloorColouring is verkrijgbaar in 3 kleuren:

 • White
 • Soft black
 • Brown

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de juiste verhoudingen worden toegevoegd en dat het toepassen van de floorcolouring goed verloopt wanneer u een gietvloer zelf gaat gieten. Daarom maken wij speciaal voor u een duidelijk stappenplan voor floorcolouring. Uiteraard bent u zelf verantwoordelijk voor het resultaat.

Bent u op zoek naar een gietvloer doe-het-zelf pakket? De bovenstaande producten heeft u nodig voor het toepassen van floorcolouring. Daarnaast leggen wij in het stappenplan duidelijk uit wanneer u welke producten nodig hebt voor de doe het zelf gietvloer.

Stappenplan doe-het-zelf gietvloer

Eurocol Floorcolouring van Forbo zorgt voor een stoere, industriële betonlook in uw huis of op kantoor. Wanneer u een gietvloer zelf gaat gieten, zijn de geadviseerde producten en gereedschappen nodig.

Tip vooraf: werk minimaal met 2 personen! De één kan egaliseren en de ander mixen. Dit is nodig in verband met de droogtijd van de egaline. Hoe meer je nat in nat kan werken, hoe minder de kans is op aanzetten in de egalisatie.

Wij geven tips voor het aanbrengen van de Eurocol Floorcolouring in combinatie met egaline. Wanneer u zelf een gietvloer gaat leggen, is het eindresultaat natuurlijk uw verantwoordelijkheid.

Stap 1: voorbereiding
Voor het echte werk gaat beginnen, is een goede voorbereiding van belang. Zorg er daarom voor dat de kwaliteit van de ondergrond optimaal is. Dat houdt in: droog star, druk- en trekvast, schoon, vetvrij en vuilvrij.

Zorg ook voor een goed geventileerde ruimte. Zo heeft u het minst last van de stoffen en geuren die vrijkomen wanneer u zelf een gietvloer gaat storten.

Stap 2: Voorstrijken met primer
Voor een optimale hechting van de Eurocol floorcolouring, is het belangrijk dat er een voorstrijk aangebracht wordt op de vloer. Het voordeel van deze primer is daarnaast dat luchtgaatjes in de egalisatielaag worden voorkomen.

Gebruik hiervoor 044 Europrimer Multi bij een betonnen ondergrond en 043 Europrimer Multi bij een gips (anhydrietvloer) ondergrond.

Breng de primer aan met een vachtroller (voor zuigende ondergronden) of een schuimroller (voor niet-zuigende ondergronden). Let wel op dat de droogtijd afhankelijk is van het type primer. Lees daarom altijd goed de handleiding van het product door.

Tip: breng na het primeren nog 1 laag 026 aan, dit is een watergedragen vochtscherm en zorgt voor een gelijkmatige droging van de egalisatie.

Stap 3: mixen
Nu is het tijd om het egalisatiemiddel en de Eurocol FloorColouring te mixen. Gebruik voor het mixen níet een verfmixer, maar een mixer die geschikt is voor egaline. Zoals de Eurocol 855 Mengijzer.

Voeg de juiste hoeveelheid water met de Eurocol 390 kleurpigment in de mengkuip. Mix dit even door zodat er geen klontjes kunnen ontstaan of waarneembaar zijn in de gietvloer betonlook doe het zelf. Voeg vervolgens de egaline toe. Mix het mengsel op een hoog toerental goed door totdat het mengsel een mooie, egale massa is geworden.

Wacht nu ongeveer 3-4 minuten, zodat de egaline met Forbo Floorcolouring goed gerijpt kan worden. Tijdens het wachten kunt u de volgende hoeveelheid egaline met Floorcolouring klaarmaken. Zo kunt u straks in één stuk doorwerken aan de doe-het-zelf gietvloer.

Na het wachten (rijpen) is het goed om nog even kort - 10 seconden - te mixen. Breng binnen 20 minuten het mengsel aan, anders verhardt de egaline.

Dit is afhankelijk van de egaline.

Stap 4: aanbrengen van het mengsel
Het echte werk gaat beginnen. U kunt nu zelf de gietvloer leggen. Begin bij voorkeur in een hoek of aan de rand van de kamer. Zo werkt u stapsgewijs richting de ingang van de ruimte.

Giet het mengsel van egaline en Eurocol Floorcolouring in eilandjes uit over de vloer. Zo voorkomt u namelijk dat er kleurverschil ontstaat tussen de ene emmer en de andere emmer. Laat ruimte tussen de eilandjes vrij, zodat de volgende emmer mengsel tussen deze eilandjes gegoten kan worden. Op deze wijze creëert u een prachtig betonlook patroon in de doe het zelf gietvloer.

Let op: hierbij is het dus belangrijk dat er meerdere emmers worden aangemaakt om kleurverschil tot het minimum te beperken

Stap 5: verdelen van het mengsel
Met de vlakspaan verdeelt u de egaline en Forbo floor colouring in een willekeurige beweging over de vloer. Willekeurige vegen karakteriseert juist een betonlook in de doe het zelf gietvloer. Zorg ervoor dat er een laagdikte van 4 mm gebruikt wordt.

Let op: gebruik geen rakel voor het uitsmeren, maar echt een vlakspaan. Maak ook geen gebruik van een prikroller. Het ontluchten wordt gedaan tijdens het rijpproces. Dit voor het optimale resultaat van de doe het zelf gietvloer.

Stap 6: drogen
Is het gelukt om zelf de gietvloer te leggen? Dan is het nu tijd om de vloer minimaal 24 uur te laten drogen.

Stap 7: afwerking
De doe-het-zelf gietvloer is bijna klaar. Alleen de afwerking moet nog gedaan worden. Lees de productomschrijving van de benodigde producten voor de juiste aanwijzingen.

De afwerking bestaat uit twee onderdelen.

 1. Waterbasis: Eurocol 310 in combinatie met Eurocol 300
 2. 301 Basesealer of de 311 TopCoat 2 componenten

Tips voor de afwerking:

 • Voor het aanbrengen gebruikt u de 311, dan is het heel belangrijk om een micro vezelroller te gebruiken en géén vachtroller.
 • Gebruikt u 311 en 301, dan is het belangrijk dat de lak gezeefd wordt met een haarnetje of een heel fijne zeef.
 • Wij raden het aan om schoenhoezen te dragen. Het zou namelijk jammer zijn als er voetafdrukken op de nieuwe betonvloer komen te staan voordat die afgewerkt is.
 • Voorkom direct zonlicht, dit heeft invloed op de droging van de lak. Valt er toch zonlicht in de ruimte, plak dan even de ramen af met bijvoorbeeld kranten of vuilniszakken.
 • Zorg voor een optimale omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld geen tocht, maar wel ventilatie, juiste vloer en omgevingstemperatuur.
 • Hangt er een deur in de betreffende ruimte? Verwijder de deur dan tijdelijk. Onder de deur zal de egaline anders drogen als een open ruimte waardoor kleurverschil ontstaat.

Stap 8: gebruik van de betonvloer
Na 24 uur is de doe het zelf gietvloer beloopbaar en na 7 dagen volledig te gebruiken. Behandel de doe het zelf gietvloer met betonlook de komende 7 dagen dus uiterst voorzichtig.

Benodigdheden doe-het-zelf gietvloer

Let op: bij egaline en primer ziet u 2 of 3 producten. Kies hier welke het beste van toepassing is op uw Floorcolouring vloer. Voor coating en waterbasis heb je wel beide producten nodig.

Egaline

Primer

Kleur pigment

Coating 2 componenten

Coating waterbasis

Materialen

Wilt u zelf gietvloer leggen, maar heeft u vragen? Neem dan contact op met Vloerenconcurrent, wij helpen u graag verder.

> Op zoek naar nog meer accessoires voor vloeren? Bij Vloerenconcurrent.com kunt u bijvoorbeeld ook overgangsprofielen vloer en trapprofielen kopen.

Scroll